In Duitsland word  F-500 al op grote schaal ingezet!

Wie löscht man einen Akku-Brand?
Um Akkubrände unter Kontrolle zu bekommen, reicht ausreichend Wasser. Wer jedoch auf Nummer sicher gehen will, der sollte sich einen speziellen Feuerlöscher zulegen. Die Firma Vulkan bietet das Löschmittel F-500 in Größen von 3 - 9 Litern an. Die Investition kann sich lohnen, ein Brand kommt in der Regel viel teurer.

Bron: https://www.greenfinder.de/news/show/explosion-von-e-bike-akku-500000-euro-schaden
HANNOVER - Een explosie van een accu van een elektrische fiets heeft dinsdag een grote brand veroorzaakt in een parkeergarage in het centrum van de Duitse stad Hannover.
De accu van de fiets explodeerde in een e-bikewinkel op de begane grond van de parkeergarage. De brand die daarop ontstond, sloeg snel over naar de parkeergarage. De brandweer die massaal was uitgerukt, slaagde er met behulp van ladderwagens in om automobilisten te evacueren van de met rook gevulde parkeerlagen.
Niemand raakte gewond. De schade bedraagt ongeveer een half miljoen euro.

bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/27582685/__Parkeergarage_brandt_uit_na_explosie_e-bike__.html

Hoewel een brand als deze moeilijk is te voorkomen is er wel degelijk een blusmethode om Lithium ion brandende accu’s te blussen. F-500 is een product dat deze brandende accu’s en batterijen wel snel blust, op een milieuvriendelijke manier en met beperking van de gevolgschade.
Parkeergarage brandt uit na explosie e-bike